Bridgestone Historie

Bridgestone blev grundlagt i 1931 af Shojiro Ishibashi, der i 1930 fremstillede sit første dæk. Ishibashi var en dreven iværksætter, der allerede inden han grundlagde Bridgestone havde startet masseproduktion af de traditionelle japanske sko, Tabi. Navnet Bridgestone kommer fra Shojiro Ishibashis eget navn, som betyder "Stone Bridge". For at få et navn med mere international klang byttede man om på de to ord, og pludselig var Bridgestone født. Bridgestone har gennem hele sin historie løbende ekspanderet og nået flere og flere forbrugere. I 1980'erne nåede det sit højdepunkt, da de opkøbte Firestone og dermed blev en spiller på verdensmarkedet. Bridgestone er i dag en af de førende producenter af dæk til alle anvendelsesområder. Virksomheden laver dæk til personbiler, lastbiler, busser, landbrugsmaskiner, fly og motorcykler. De har også udvidet deres niche på markedet og tilbyder også en række andre produkter. Nogle af disse produkter er golfudstyr, materialer til bilinteriør, cykler samt kemiske og industrielle produkter.

Dæk fra Bridgestone

Bridgestones mål er at fremstille produkter, der er af fineste kvalitet og dermed tjener samfundet. Virksomhedens grundlag bygger på fire søjler. Disse fire søjler er integritet og teamwork, at være kreative pionerer, at beslutninger tages, efter at de er blevet verificeret af konkrete observationer og beslutsomme handlinger gennem planlægning. Målet er at være en pålidelig virksomhed, der med sine innovationer forbedrer livet for mennesker verden over. Bridgestones ambition er at være verdens førende, når det kommer til dækteknologi og at kunne udvikle de bedste dæk og gummiprodukter i verden. De ønsker ikke kun at skabe et produkt af så høj kvalitet som muligt, men vil også bevare det miljø og den kultur, der eksisterer de steder, hvor virksomheden opererer. For dem er det indlysende at arbejde i overensstemmelse med de love og bestemmelser, der findes i det land, de opererer i. Bridgestone sælges i over 150 lande og har 180 produktionsanlæg. De er i sandhed en global virksomhed, hvis faciliteter kan findes i for eksempel Europa, Syd- og Nordamerika og Asien. Virksomhedens hovedkvarter ligger i Tokyo, Japan.

Bridgestone har arbejdet med at forny sine produkter for at kunne forbedre dem så meget som muligt. I 1980'erne blev det første pigfri vinterdæk lanceret i Japan i og ikke længe efter introducerede Bridgestone dæk lavet af den nye gummiblanding Multicell. Vinterdækket var en succes og blev brugt blandt andet som originaldæk på en af Porsches sportsvogne. I 1990'erne tog Bridgestone og dets banebrydende teknologi ind på Formel 1-banerne og høstede store succeser. I 1998 vandt Bridgestone og Mika Häkkinen VM-titlen i både konstruktørernes og førerens mesterskaber. Bridgestones innovative dæk er blevet stadig mere populære i Formel 1-løb, og i nogle tilfælde har virksomheden endda været eneleverandør af dæk til alle konkurrencer. Udover Formel 1 har Bridgestone har også høstet stor succes inden for motorcykelracing, og virksomheden har også leveret dæk til disse konkurrencer.

Bridgestone dæk

Bridgestone dæk tilbyder en bred vifte af dæk, for at de kan tilpasses til den enkelte kunde på den bedst mulige måde. Til personbiler tilbyder de blandt andet såkaldte Run Flat Tires, dvs. dæk, der kan fortsætte med at køre på, selvom der ikke er luft i dem. Fordelene ved et sådant dæk er mange. Du behøver ikke at være bekymret over at få en punktering og kan derfor kan have færre værktøjer med i bilen. Kørsel med run flat tires er nu også en behagelig oplevelse, takket være Bridgestones innovation, der udarbejdede en metode til at finde et dæk, der gør køreoplevelsen så behageligt som muligt. Run Flat Tires bruges af Ferrari og Maserati, der originalmonterer disse dæk på nogle af deres modeller. Bridgestone tilbyder også miljøvenlige dæk, Ecopia, der gør, at brændstofforbruget bliver mere effektiv ved at reducere dækkenes rullemodstand. Deres andre dæk til personbiler er Potenza, Turanza, Dueler og Blizzak. Ligegyldigt hvad dine behov er, så har Bridgestone et dæk, der passer til dig og din kørestil.

Bridgestone Dæk

Som sagt producerer Bridgestone også dæk til andre typer af køretøjer. Til lastbiler fremstiller de for eksempel dæk, der delvist er fremstillet af genbrugsmaterialer. Denne type af genbrug holder omkostningerne nede på dækkene og er en fantastisk måde at reducere påvirkningen af miljøet. Bridgestone lover naturligvis, at dækkene er hundrede procent sikre at bruge. Hvis du ønsker at beskytte miljøet, er det her et sikkert og godt valg. Deres dæk tilpasses altid den type køretøj, de skal bruges til, og de særlige forudsætninger, det pågældende køretøj har. For eksempel producerer Bridgestone dæk til fly, der er nogle af de sikreste dæk, der er lavet til flyindustrien. Det, dækkene fra Bridgestone har til fælles, er, at de er topkvalitet og er skabt med den nyeste og bedste teknologi. Bridgestone stræber efter at skabe det bedste og sikreste produkt på markedet, der også opfylder alle de forskellige behov, en bilist kan have til sine dæk.

Find dæk fra Bridgestone