Ceat er en dækproducent baseret i Mumbai, Indien. Men der har de ikke altid haft deres base. Oprindeligt blev virksomheden grundlagt i Torino, Italien, af ingen ringere end en slægtning til Frankrigs sidste præsidentfrue, Carla Bruni. Men også ved at betragte virksomhedens navn kan man se spor af den italienske opvækst. Ceat er nemlig en forkortelse for Cavi Elettrici e Affini Torino.

I 1958 besluttede ledelsen dog i stedet at forlægge produktionen af deres produkter til Indien af omkostningsmæssige årsager, og i forbindelse blev virksomheden også solgt af den oprindelige ejerfamilie til Pirelli-koncernen, der jo er en kendt europæisk dækproducent. Men mærket Ceat er stadig med og spiller en afgørende rolle for fremstillingen af alle typer dæk. Først i 1980'erne blev virksomheden igen solgt til RPG Enterprises og hedder nu Ceat ltd.

Virksomheden er i dag en af de største i Indien, hvor markedet er enormt. I Indien har virksomheden produktion i Mumbai, Nasik og Halol, og de producerer over 6 millioner dæk om året. Disse dæk er til alle typer køretøjer. Dels producerer de dæk til lastbiler og almindelige biler. Men tillige fremstiller de af dæk til traktorer, kraner og knallerter. Ud over at deres produkter havner på det indiske marked, går også en stor del af de 6 millioner dæk til eksport til USA, Afrika og Australien samt til andre dele af Asien.

Ceat gør også alt for at yde den mest dedikerede kundeservice, som det er muligt. Organisatorisk er deres aktiviteter spredt ud i et netværk af 37 regionale kontorer, og virksomheden har over 3.500 forhandlere.

Hvis du vil være sikker på at få dæk, der er af god kvalitet og samtidig ikke koster en bondegård, er dæk fra Ceat det oplagte valg. Ikke kun det indiske marked har forstået det.