Dayton er et mærke ejet af den store dækproducent Bridgestones Sydafrika afdeling. Bridgestone er et mærke, som mange kender, og er velsagtens en af giganterne på det globale dækmarked. De producerer dæk til alle typer køretøjer. Men dæk fra Dayton findes dog kun til almindelige personbiler, som dem man ofte ser på vejene. Personbiler af denne art har meget at vinde ved at udstyre sig med dæk fra Dayton. Dayton er et mærke, der er specielt lavet til at være i det lidt billigere segment af dæk. Men samtidig skal man ikke tro, at dette mærke ikke leverer en god service til sine kunder. Tværtimod giver Dayton en række fordele i forhold til konkurrenterne. Dækkene er for eksempel produceret til at have sporty egenskaber, hvilket betyder, at de tilbyder et rigtig godt greb på vejbanen. Men ikke mindst er det også et produkt, som på en meget tydelig måde sikrer, så vidt muligt at forsøge at forhindre aquaplaning og give en stabil kørsel. Desuden er holdbarheden af dækkene fænomenal.

Selvom Dayton nu er en del af Bridgestone, har dette ikke altid været tilfældet. Til at begynde med var Dayton en egen lokal dækproducent, og i 1961 blev virksomheden opkøbt af Firestone, hvilket var en af de ældste dækproducenter i verden. Men det var, da Firestone igen blev opkøbt af Bridgestone i 1988, at Dayton blev en del af deres koncern. I en vis forstand er der derfor en lang historie indbygget i hvert dæk fra Dayton.

Med dæk fra denne producent får du således et dæk af god kvalitet til en uhørt rimelig pris Dækkets unikke køreevne er noget, du igen og igen stille vil konstatere for dig selv bag rattet. At vælge Dayton er således et nemt, men ikke mindst et smart valg.