Deli er en indonesisk virksomhed, der producerer dæk af alle typer. Virksomheden blev grundlagt i 1956 med oprettelsen af en gummifabrik, men ganske snart begyndte den hovedsagligt at producere cykeldæk og cykelslanger. Dette var et marked, der voksede hastigt, og Indonesien var dengang et land, hvor den industrielle produktion af cykler fik et enorm gennembrud, især i økonomien, da det gjorde, at folk nemt og billigt kunne begynde at rejse over store områder. Med tiden blev også motorkøretøjer mere almindelige, og med det begyndte Deli i 1974 at fremstille dæk og slanger til motorcykler, scootere og knallerter. I 1980 udvidedes produktionen endda til dæk til lette lastbiler, og i dag har de også fremstilling af industrielle køretøjer. Man kan således sige, at virksomheden mere eller mindre producerer dæk til alle typer køretøjer, både motoriserede og hånddrevne. Selv til trillebøre har de nu specialfremstillede dæk.

Virksomheden har modtaget en masse anerkendelser og priser, især fra institutioner i Indonesien, fordi de både direkte og indirekte har bidraget til landets økonomiske udvikling. Men ikke mindst har de også modtaget en række godkendelser fra de amerikanske og europæiske myndigheder, der har muliggjort eksport til både USA og EU-zonen. I 1996 fik de for eksempel E-mærkning fra EU, hvilket betyder, at deres dæk kan sælges der uden hindringer.

Men virksomheden bruger også betydelige ressourcer på forskning for at producere holdbare og perfekte dæk. Gennem en unik blanding af naturligt og syntetisk gummi skabes deres dæk til at være så holdbare og samtidig sikre på vejene, som det er muligt. Desuden lægger de stor vægt på, hvordan deres dæk er designet, og hvordan deres mønstre er konstrueret. Når alle dæk er færdige, kontrolleres de af deres interne kontrollanter for at sikre, at kunderne får et produkt, der er af højeste kvalitet.