DUNLOP HISTORIE

Dunlop lange historie begynder i 1888, da John Boyd Dunlop søns ordineres cykling for at komme hans forkølelse til livs. For at lette sønnens cykling kommer John Boyd Dunlop på, at man kan fremstille dæk af kanvas, der er bundet sammen af flydende gummi. Denne idé tager John Boyd Dunlop patent på, og pludselig er Dunlop og det pneumatiske dæk født. Det er starten på en virksomhed baseret på innovation og nye idéer. For Dunlop er det vigtigt altid at se fremad og undersøge, hvordan de kan gøre sine produkter endnu bedre. Så det er altså en lille dreng, vi kan takke for, at Dunlop og deres innovative teknologi findes i dag. Nu Dunlop en af verdens førende producenter af high performance dæk. Dunlop er også en sponsor for flere racingkonkurrencer.

Dæk fra Dunlop

Dunlop er ejet af The Goodyear Tire & Rubber Company, et selskab, der årligt producerer næsten 200 millioner dæk. Hovedkontoret findes i Akron, Ohio, og virksomheden har omkring 72000 ansatte på sine faciliteter, der findes over hele verden. I Europa har Dunlop tre fabrikker, hvor deres dæk produceres. Disse findes i Tyskland, Storbritannien og Frankrig. Dunlop fremstiller dæk til biler, motorcykler, ATV'er, go-carts og lastbiler. Fælles for disse dæk er, at de er karakteriseret ved Dunlops innovative ånd og banebrydende teknologi. Dækkene fremstilles gennem en proces, hvor Dunlop tager en i globale aktiviteter, samtidig med at virksomheden anerkender og respekterer de forskellige markeders individuelle forhold. Dunlops fremskridt inden for dækteknologi er et skridt i retning af at skabe et bedre dæk, både når det kommer til vejgreb og styring af køretøjet. Til deres dæk bruger Dunlop blandt andet Versa Load Technology ™, der maksimerer dækkets trædeflade, når det kommer i kontakt med vejen, DuPont ™ Kevlar ™, der giver dækket en stiv sidevæg, hvilket igen betyder, at dets kørepræcision bliver overlegen, og Dunlop Self-Supporting Technology (DSST) ®, der giver dig mulighed for at køre op til 80 km / t, efter at dækket har mistet al lufttryk. Disse er blot nogle af de teknologier, Dunlop bruger til at producere så godt et dæk som muligt, og som desuden også giver en god køreoplevelse. Takket være Dunlops samarbejde med Goodyear, udnytter Dunlop al den teknologi og de innovationer, der udvikles verden over og anvender dem til deres fremstilling af dæk, alt sammen for at få dæk, der er af højeste kvalitet og kan yde den bedst mulige køreoplevelse.

Dunlops tilknytning til racingkulturen er stærk, og selskabet har et mangeårigt samarbejde med Jaguar. I dag er Dunlop den eneste leverandør af dæk til Jaguar. Allerede tidligt i Dunlops historie høstede virksomheden succes i forskellige racingkonkurrencer. Den første, der opdagede fordelen af Dunlops banebrydende dæk, var cyklisten Willie Hume, der ved hjælp af Dunlop-dæk vandt en række cykelløb. Hume begyndte at bruge Dunlop dæk tilbage i 1889. Dunlops innovative dækteknologier har siden gået hånd i hånd med sport for køretøjer på to og fire hjul og har et godt ry blandt alle dem, der er involveret i disse sportsgrene. Sammen med sin partner Jaguar høster Dunlop stor succes i Formel 1, endda helt fra 1950'erne og fremefter. Dunlop opdager i 1962, hvad det er, der gør, at bilerne mister grebet på våde veje, nemlig aquaplaning. Selskabet går straks i gang med at finde en løsning på problemet. I 60 -, 70 - og 80'erne fortsætter Dunlop at nyde stor succes i Formel 1, herunder ved i 1968 til at vinde det allerførste London-Sydney maraton. I 1990'erne udvikler Dunlop Warnair, en sensor i dækket, der registrerer, hvis lufttrykket falder. I 1999 integreres Dunlop altså med Goodyear Tire & Rubber Company, hvilket er en vellykket kombination af Dunlops viden om racing og Goodyears evne til at levere teknologiressourcer fra hele verden Gennem dette årtusinds først årti har Dunlop fortsat med at udvikle innovative løsninger og teknologier til at forbedre deres dæk og deres præstationer. Uanset hvilken type køretøj, du ønsker at udstyre med nye dæk, er der en bred vifte af muligheder fra Dunlop. Hvilket dæk, der er det rigtige for dig, afhænger af, hvad du vil have ud af din køreoplevelse, og hvordan du vil bruge dit køretøj.

DUNLOP DÆK

For Dunlop er det oplagt at lave dæk, der hjælper føreren med at føle, at han er i kontrol. Dunlop ved, hvor vigtigt det er, at en bilist kan føle sig sikker, og virksomheden arbejder løbende på at udvikle dæk, der gør håndtering lettere, er holdbare og forbedrer køretøjernes trækkraft. Dunlop stræber altid efter at producere et bedre produkt, der kan forbedre køreoplevelsen og ydeevnen. Passionen for at køre deler Dunlop med sine kunder, og derfor har Dunlop også en stor forståelse for, hvad deres kunder er på udkig efter. Det gør, at Dunlop har dæk til alle årstider, vejr og personlige præferencer, uanset hvilken bil du kører, og hvilke krav, du har til din køreoplevelse.

Dunlop Dæk

Hitta däck från Dunlop