Falken er en relativt ny dækproducent, der indgår i Sumitomo Rubber Industries, forkortet SRI. Sumitomo Rubber Industries er et japansk selskab, der begyndte produktion af Falken i Osaka, Japan i 1983. Det varede ikke længe, før kvaliteten var god nok og produktionen høj nok til, at dækmærket blev introduceret på det nordamerikanske marked. Det skete blot to år senere! I 1988 var der premiere i Europa. Falken og Ohtsudäck markedsføres og distribueres i lande over hele verden, især i Europa, og eksporteres primært til at blive eftermonteret på de forskellige markeder.

Falken blev oprindeligt produceret som et flagskib for høj ydelse under mærket Ohtsu Tire and Rubber. Ohtsu Tire and Rubber blev opkøbt af Sumitomo Rubber Industries i 2003. Nu, tre årtier efter at produktionen startede, er Falken blevet et yderst velkendt og i princippet uafhængigt mærke, der fokuserer på produkter med såkaldt Ultra High Performance, forkortet UHP. Falken-Ohtsu er en serie af dæk, der indgår under dette dækmærke med fokus på netop Ultra High Performance. Ohtsu tilbyder dæk til busser, lastbiler og byggemaskiner.

Eksempler på dæk, der er lanceret af Falkens associerede mærke Ohtsu, er sommerdækket FP8000 med Ultra High Performance. FP8000 passer til coupéer og sedaner og fås i størrelser mellem 19 og 22 tommer. Hastighedsbetegnelsen er W. ST6000 er et helårsdæk til SUV'er og lettere lastbiler, der produceres i størrelserne 15 til 26 tommer og har de varierende hastighedsbetegnelser H, S, T og Q. FP7000 er også et helårsdæk med størrelser, der varierer mellem 14 og 18 tommer og findes i hastighedsbetegnelserne H, V, og W. Sidst men ikke mindst tilbyder Falken-Ohtsu AT4000-dækket, der er et helårsdæk til terræn og dagligt brug på motorveje, kuperede veje eller underlag, der knap kan anses som værende veje. AT4000 tilbydes i 15 til 20 tommer med hastighedsbetegnelserne S, Q og T.