Allerede i 1900 blev virksomheden Firestone Tire and Rubber Company grundlagt i USA, dengang med 12 medarbejdere. Den amerikanske virksomhed er opkaldt efter dens grundlægger, Harvey Samuel Firestone. Harvey Samuel Firestone havde tidligere drevet virksomheder og var en erfaren forretningsmand, opfinder og innovator, der søgte nye udfordringer. Da de tidligere selskaber, han var involveret i, ikke overlevede, besluttede han at flytte til byen Akron i Ohio, der skulle blive et samlingspunkt for fremstilling af dæk og gummiindustri.

Oprindeligt fremstillede virksomheden dæk og hjul til alle typer hjulkøretøjer, såsom trailere i forskellige størrelser og barnevogne. Snart gjorde bilen sit indtog, og potentialerne blev anset for at være enorme, og derfor gav Firestone sig i kast med at producere og markedsføre dæk til biler. Virksomheden var en pioner inden for masseproduktion af bildæk, og det var en kæmpe succes for virksomheden. Blandt andet blev Firestone leverandør til Ford Motor Companys biler. Det betød, at alle Ford Motors biler blev leveret med Firestone dæk, en enorm skridt fremad, da virksomheden nu var garanteret en kunde, der konstant havde brug for en stor ordre af dæk.

Den by, hvor Firestone Tire and Rubber Company blev grundlagt, Akron, Ohio, er også hjemsted for Goodyear Tire and Rubber Company og General Tire and Rubber. Firestone har sammen med Goodyear været Nordamerikas største leverandører af dæk i mere end 75 år - en bemærkelsesværdig præstation, der også vidner om deres vigtige rolle i historien om bildækket. Ved et tilfælde havde Firestone en gummiplantage i Liberia, der dækkede mere end 4.000 kvadratkilometer, og allerede i 1928 byggedes en fabrik i Brentford, England, der desværre blev lukket 50 år senere, i 1979 Den største bedrift, Firestone har gjort, må stadig betragtes at være det faktum, at selskabet var i stand til at overleve to verdenskrige og den store depression. I 1988 blev Firestone solgt til den japanske dækproducent Bridgestone Corporation, et markedsførende selskab inden for dækindustrien.