General Tire and Rubber Company er en amerikansk producent af dæk til forskellige typer af køretøjer. General Tire sigter på at tilbyde højkvalitetsdæk, der præsterer under alle omstændigheder, fra ekstreme løbsbetingelser i iskolde, mudrede, støvede og stenede miljøer og under usædvanligt høje og lave temperaturer, for blot at nævne et par stykker. Samtidig producerer General Tire dæk, der fungerer lige fremragende i bytrafik og på motorveje.

Allerede i 1915 omkring Første Verdenskrig, blev General grundlagt i Akron, Ohio, af en mand ved navn William O'Neil. Oprindeligt fokuserede General Tire på reparationer og reparationsmaterialer, men kun et år efter grundlæggelsen, dvs i 1916, udvidedes forretningssiden til at fokusere på fremstilling af højkvalitetsdæk. O'Neil var en iværksætter, der, på trods af Første Verdenskrigs negative virkninger på handelen, kunne udvide til i 1933 at have 14 butikker og ca. 2,7% af dækmarkedet. Imens mislykkedes konkurrenterne, og General Tire opkøbte flere andre dalende dækproducenter. I løbet af 1930'erne begyndte en raketproduktion, da det amerikanske militær var interesseret i en produktion af dette. General Tire indgik et samarbejde med firmaet Aerojet.

Senere, takket være sin succes, omdannedes virksomheden til i et konglomerat, og sammen med fremstilling af dæk indgik gummiproduktion, raketter og flyteknik, fast ejendom, underholdning og nyheder. 1984 reorganiseredes virksomheden til holdingselskabet GenCorp, mens General Tire og RKO General blev datterselskaber. I dag er General Tire ejet af det tyske selskab Continental AG, som det blev solgt til i 1987, og selskabet er involveret i fast ejendom og raketter, mens de øvrige divisioner er blevet solgt eller lukket. General Tire eksisterer stadig i dag som en del af Continentals amerikanske virksomhed.

Med al denne historie og ekspertise i rygsækken har General Tire opnået et verdensomspændende ry og solid viden om - blandt andet - dækfremstilling! Kunder fra alle hjørner af verden bruger General-dæk til hverdag, og antallet af kunder er konstant voksende. Måske vil du være den næste!