GOODYEAR HISTORIE

Goodyear Tire & Rubber Company blev grundlagt i 1898 af Frank Seiberling. Virksomheden blev opkaldt efter Charles Goodyear, manden der i 1839 opfandt vulkaniseret gummi, selv om Goodyear ikke havde nogen forbindelse til virksomheden. I dag fremstiller Goodyear dæk til blandt andet biler, lastbiler, fly og landbrugsmaskiner. Aller mest kendt er Goodyear for Goodyear-luftskibet, der fløj for første gang i 1925. Goodyear har hovedkvarter i Akron, Ohio, og beskæftiger ca 69.000 medarbejdere i 22 lande. Virksomheden er på seks kontinenter, og har en årlig omsætning på omkring 15 milliarder dollars. Ud over Goodyears egne dæk fremstiller virksomhed dæk for mærker som Dunlop, Lee, Sava og Kelly. Goodyear producerer ikke kun dæk, men også forskellige polymerer gummiprodukter til industri- og bilmarkeder. Goodyear er kendetegnet ved innovation og teknologiske gennembrud, en ånd, der har gennemsyret virksomheden fra starten og gennem hele sin historie frem til i dag.

Dæk fra Goodyear

Da Goodyears første fabrik åbnede i 1898, producerede de blandt andet dæk til cykler og vogne, men produktionen kom til at vokse, efterhånden som bilen blev opfundet og blev mere og mere populær. Goodyear leverede i begyndelsen af 1900-tallet dæk til Henry Ford, der i 1908 begyndte at udstyre Model T med Goodyears dæk. Så tidligt som i 1901 anvendtes Goodyears dæk i racerløb, efter at Frank Seiberling tilbød Henry Ford Goodyear-dæk, for at Ford kunne starte i racing. Goodyear voksede hurtigt og var i 1926 verdens største gummiproducent. Goodyear introduceredes på børsen i 1927 og er siden fortsat med at ekspandere med stor succes. Goodyears historie er lang og fyldt med højdepunkter fra virksomhedens succeser. Det kan for eksempel nævnes, at Goodyear var den første virksomhed til at producere et offroad dæk, så tidligt som 1921. Goodyears dæk var endda de første dæk på månen, da Apollo 14 blev udstyret med dæk fra virksomheden. I 1990'erne introducerede Goodyear sig på det kinesiske marked som den første vestlige dækproducent i landet. I 1996 begynder Goodyear at fremstille dækket Infinitred, der er det første dæk, der har en livstidsgaranti for mønsterslitage. Samlet set er 1990'erne fremgangsrigt Goodyear, og virksomheden indgår flere samarbejder med virksomheder og danner også en alliance med Sumitomo Rubber Industries Ltd., hvilket gør, at Goodyear igen bliver verdens største gummiproducent. I begyndelsen af 2000-tallet bliver Goodyear eneleverandør til ASCAR, der er det britiske modsvar på NASCAR. For ASCAR betyder det, at man for første gang kan køre løb, når det regner, takket være Goodyears Eagle dæk, der er tilpasset til våde overflader.

GOODYEAR DÆK

Goodyear dæk stræber efter at skabe højkvalitetsdæk, der er designet til at passe markedets behov så godt som muligt. For Goodyear er det vigtigt at have et godt forhold til sine kunder, forbrugere og samarbejdspartnere. Goodyear vil ikke kun leve op til forventningerne, men overgå de forventninger, der findes. Goodyears kvalitetskrav er meget høje, og virksomheden er altid på udkig efter de bedste medarbejdere for at udvikle virksomhedens produkter med de bedste mulige resultater. Hos Goodyear arbejder man i teams, og medarbejdere opfordres til at udvikles ved at lære af hinandens fejl. Goodyear fremhæver og understreger, hvor vigtigt det er, at deres medarbejdere er sikre og har det godt, både hjemme og på arbejdet. Sikkerhed er også en af Goodyears vigtigste kendetegn. Når Goodyear udvikler nye dæk, arbejder man primært med at undersøge, hvordan man kan forbedre og øge sikkerheden. Mange bilproducenter vælger at gøre brug af Goodyears dæk til deres biler. Nogle af disse bilproducenter er Ford, Audi, BMW, Mercedes-Benz og Land Rover.

Goodyear Dæk

Allerede i 1943 etablerede Goodyear et forskningsanlæg. På dette anlæg arbejder mange forskere med at udvikle nye teknologier og innovationer. Tusindvis af patenter er blevet udtaget fra de ideer, der er udviklet netop på Goodyears forskningsanlæg. Her startede for eksempel nobelpristageren Paul Flory sin løbebane. Forskningen er grundlaget for Goodyears evne til at finde nye løsninger og evnen til altid at producere nye og bedre produkter. I 2005 præsenterede Goodyear dækket Excellence, et dæk, der tilbyder en tre-i-én løsning Det betyder, at Goodyear har kombineret tre teknologier, der gør, at dækket giver sikker kørsel, fantastisk vejgrebspræstation og suveræn komfort. Flere af Goodyears banebrydende teknologier er Ultra Grip og Hydra Grip, der forbedrer vejgrebet ved kørsel om vinteren og på våde overflader. Goodyear har også produceret et dæk, der reducerer brændstofforbruget, EfficientGrip. Disse er blot nogle af Goodyears innovative teknologier, der har været med til at skabe bedre og sikrere dæk. Uanset hvad du er på udkig efter af dæk, så har Goodyear dækket for dig. Virksomheden tilbyder både sommer-, vinter- og helårsdæk til dit køretøj. Der er en bred vifte af dæk, du kan vælge imellem, afhængigt af de ønsker og krav, du og din kørsel har. Uanset hvilken type køretøj, du har brug for dæk til, så har Goodyear et dæk, der passer dig og din kørsel.

FIND DÆK fra GOODYEAR