Continental VikingContact 5 – Helårsdæk, der er vinder af dæktest

KØB DINE HELÅRSDÆK ONLINE

Køb helårsdæk online til billige priser. Vi har pigfri vinterdæk af højeste kvalitet til lave priser.

Kan jeg teste vinterdæk?

Generelt siger loven, at helårsdæk skal have mindst 1,6 mm dækmønster, det samme som alle vinterdæk. Præcis som med sommerdæk og pigdæk, anbefales det, at man har en god marginal, for at dækkene skal være så sikre som muligt. For at få et fingerpeg kan man tage en 5-krone til hjælp.

Helårsdæk fra kendte producenter

Find det rette dæk til din bil ved at vælge den rette dækstørrelse. Vi hos NordenDæk har de bedste helårsdæk fra alle kendte producenter som Nokian, Michelin, Continental, Goodyear, Hankook og Kumho. Herudover har vi særdeles fordelagtige priser på vores mærkedæk.

Hos NordenDæk finder du testvinderen inden for helårsdæk, Continental ContiViking Contact 5.

Er du usikker på din dækstørrelse? Tjekke med din biltype.

Fordele ved helårsdæk

At køre med helårsdæk har flere fordele, selvom de ikke kan sammenlignes med pigdæk på et isbelagt underlag. Pigdæk er forbudt i mange lande og for eksempel i visse byer i Norden, hvilket gør helårsdæk til det eneste alternativ, og i Danmark og den sydlige del af Sverige minder vejrforholdene om det øvrige Europa, og her kan helårsdæk være det bedste valg. Eftersom dette dæk ikke har de samme regler som pigdæk, indebærer det mere sikker kørsel under de pludselige vejrændringer, der kan forekomme tidligt forår og sent efterår, hvor det ikke er tilladt at køre med pigdæk, og helårsdæk kan anvendes som helårsdæk i modsætning til pigdæk. Mange mener, at helårsdækkets egenskaber er bedre på snedækkede veje ned de traditionelle pigdæk. Friktionsdækket har en blødere gummiblanding med lameller, der indebærer, at de klarer skiftet mellem ren vej, sne og sjap bedre end andre vinterdæk. Dog slides dækket meget på ren asfalt, så selvom det ifølge loven er tilladt at køre med dem hele året og dermed bruge dem som helårsdæk, kan det ikke anbefales at bruge dem om sommeren. Nye helårsdæk bør køres til, inden de bruges i tæt trafik i vinterføre. Kør dem gerne til på asfalt i starten, det samme gælder dæk, der er blevet opbevaret over sommeren. Efter 500 – 1.000 kilometer regnes nye helårsdæk for kørt til og kan bruges i alle situationer med fuld effekt.

Helårsdæk - Continental Viking Contact 5

Sikker vinterkørsel

Vinterkørsel sætter mange gange føreren på prøve. Vent ikke for længe med at skifte dine dæk ud med dine helårsdæk til vinterbrug. Alle fire dæk skal være identiske, det vil sige, at de er af samme producent og model. Dæk slides altid ujævnt, og dur dækkene fra sidste år, så sørg for at dem med det dybeste mønster sidder bagpå. De dæk med bedst greb skal altid sidde bagpå. Kør aldrig med for gamle dæk, især ikke når det gælder vinterdæk. Selvom mønsterdybden holder målet, mister gummiet sine egenskaber. Gummiet i helårsdæk skal være blødt for at opnå den bedste effekt, men gammelt gummi bliver hårdt, og effekten bliver nogenlunde som at køre med sommerdæk i vinterføre. EU har siden 2012 stillet krav om, at alle dækproducenter skal mærke deres dæk med forskellige kvaliteter for at gøre det lettere for forbrugerne at sammenligne og vælge dæk. Men tænk på, at begrebet vådgreb, der er standard, ikke tager højde for bremselængden på vinterunderlag, men kun for regn og våd vejbane. Det nordiske vinterklima adskiller sig fra det øvrige Europas, og det kan være en god ide at studere forskellige tests, som branchetidsskrifter udfører i jagten på de bedste vinterdæk. Selvfølgelig er I også velkomne til at henvende jer til NordenDæk, vi hjælper gerne! Det er ikke kun dæk, der spiller ind på sikkerheden i trafikken i vinterhalvåret, selvom det har stor betydning. Brug den sunde fornuft, når du er ude i trafikken. Undgå at tage bilen under de mest ekstreme vejrforhold, kør ikke 100, bare fordi vejskiltet viser det, og hold afstand til bilen foran. Som med alle dæk er lufttrykket utroligt vigtig også for helårsdæk. Kontroller med jævne mellemrum, at trykket er korrekt. Et forkert lufttryk indebærer flere risici, blandt andet bliver bilen sværere at styre, hvilket kan være katastrofalt om vinteren.

Loven om vinterdæk

I Danmark er der ingen lovmæssige krav til vinterdæk, ud over at slidmønstret skal være minimum 1,6 mm, og at alle fire dæk skal være af samme model og fra samme producent. Dækkene skal dog også være mærket med M og S, som angiver dækkets evne til at modstå sne og snesjap. Pigdæk må kun bruges i perioden 1. november til 15. april, og igen skal alle fire dæk være pigdæk.