Bred vifte af billige friktionsdæk af høj kvalitet

Pigfri vinterdæk

Køb pigfri vinterdæk online til billige priser. Vi har friktionsdæk af højeste kvalitet til lave priser.

Kan jeg teste vinterdæk?

Generelt siger loven, at friktionsdæk skal have mindst 1,6 mm dækmønster, det samme som alle vinterdæk. Præcis som med sommerdæk og pigdæk, anbefales det, at man har en god marginal, for at dækkene skal være så sikre som muligt. For at få et fingerpeg kan man tage en 5-krone til hjælp.

Friktionsdæk fra kendte producenter

Find det rette dæk til din bil ved at vælge den rette dækstørrelse. Vi hos Nordendæk har friktionsdæk fra alle kendte producenter som Nokian, Michelin, Continental, Goodyear, Hankook, AGI og Kumho. Herudover har vi særdeles fordelagtige priser på vores mærkedæk. Hos Nordendæk finder du testvinderen inden for friktionsdæk, Continental ContiViking Contact 5.

Er du usikker på din dækstørrelse? Så kig ind på vores dækskole, der får du al information om dækstørrelser på vinterdæk.

Fordele ved friktionsdæk

At køre med friktionsdæk har flere fordele, selvom de ikke kan sammenlignes med pigdæk på et isbelagt underlag. Pigdæk er forbudt i mange lande og for eksempel i visse byer i Norden, hvilket gør friktionsdæk til det eneste alternativ, og i Danmark og den sydlige del af Sverige minder vejrforholdene om det øvrige Europa, og her kan friktionsdæk være det bedste valg. Eftersom dette dæk ikke har de samme regler som pigdæk, indebær det mere sikker kørsel under de pludselige vejrændringer, der kan forekomme tidligt forår og sent efterår, hvor det ikke er tilladt at køre med pigdæk. Mange mener, at friktionsdækkets egenskaber er bedre på snedækkede veje ned de traditionelle pigdæk. Friktionsdækket har en blødere gummiblanding med lameller, der indebærer, at de klarer skiftet mellem ren vej, sne og sjap bedre end andre vinterdæk. Dog slides dækket meget på ren asfalt, så selvom det ifølge loven er tilladt at køre med dem hele året, kan det ikke anbefales at bruge dem om sommeren. Nye friktionsdæk bør køres til, inden de bruges i tæt trafik i vinterføre. Kør dem gerne til på asfalt i starten, det samme gælder dæk, der er blevet opbevaret over sommeren. Efter 500 – 1.000 kilometer regnes nye friktionsdæk for kørt til og kan bruges i alle situationer med fuld effekt.

Sikker vinterkørsel

Vinterkørsel sætter mange gange føreren på prøve. Vent ikke for længe med at skifte til dine friktionsdæk til vinterbrug. Alle fire dæk skal være identiske, det vil sige, at de er af samme producent og model. Dæk slides altid ujævnt, og dur dækkene fra sidste år, så sørg for at dem med det dybeste mønster sidder bagpå. De dæk med bedst greb skal altid sidde bagpå. Kør aldrig med for gamle dæk, især ikke når det gælder vinterdæk. Selvom mønsterdybden holder målet, mister gummiet sine egenskaber. Gummiet i friktionsdæk skal være blødt for at opnå den bedste effekt, men gammelt gummi bliver hårdt, og effekten bliver nogenlunde som at køre med sommerdæk i vinterføre. EU har siden 2012 stillet krav om, at alle dækproducenter skal mærke deres dæk med forskellige kvaliteter for at gøre det lettere for forbrugerne at sammenligne og vælge dæk. Men tænk på, at begrebet vådgreb, der er standard, ikke tager højde for bremselængden på vinterunderlag, men kun for regn og våd vejbane. Det nordiske vinterklima adskiller sig fra det øvrige Europas, og det kan være en god ide at studere forskellige tests, som branchetidsskrifter udfører i jagten på de bedste vinterdæk. Selvfølgelig er I også velkomne til at henvende jer til Nordendæk, vi hjælper gerne! Det er ikke kun dæk, der spiller ind på sikkerheden i trafikken i vinterhalvåret, selvom det har stor betydning. Brug den sunde fornuft, når du er ude i trafikken. Undgå at tage bilen under de mest ekstreme vejrforhold, kør ikke 100, bare fordi vejskiltet viser det, og hold afstand til bilen foran. Som med alle dæk er lufttrykket utroligt vigtig også for friktionsdæk. Kontroller med jævne mellemrum, at trykket er korrekt. Et forkert lufttryk indebærer flere risici, blandt andet bliver bilen sværere at styre, hvilket kan være katastrofalt om vinteren.

Loven om vinterdæk

I Danmark er der ingen lovmæssige krav til vinterdæk, ud over at slidmønstret skal være minimum 1,6 mm, og at alle fire dæk skal være af samme model og fra samme producent. Dækkene skal dog også være mærket med M og S, som angiver dækkets evne til at modstå sne og snesjap. Pigdæk må kun bruges i perioden 1. november til 15. april, og igen skal alle fire dæk være pigdæk.