Billige lastbildæk - lastbildæk Online

FIND DET RETTE LASTBILSDÆK

Vi har masser af dæk til lastbiler fra mange forskellige producenter. Hos os finder du alt fra de store premiumproducenter Michelin, Bridgestone, Continental, men også et sortiment af lastbilsdæk af høj kvalitet fra budget segmentet.

Vælg det rette på vejen

Afhængigt af hvor, hvor meget, hvor tung og fremfor alt hvordan du kører din lastbil, er behovet for dækfunktioner forskellige. Vi hjælper dig med at vælge de rette dæk til netop dig og din kørestil. Der er i Danmark ingen lov, som påbyder tunge lastbiler og køretøjer, der har en totalvægt på over 3,5 ton at have vinterdæk på, men det anbefales - eller tilsvarende udrustning på køretøjets drivaksler. Men hvis vinterdæk monteres, skal det være på alle hjul på samme aksel, og den mindste tilladte mønsterdybde på dækket er 1 mm. Tilsvarende udrustning kan være snekæder, udskridningsbeskyttelse og visse grovmønstrede dæk. Vær opmærksom på, at der kan være andre regler i andre lande. Kontakt os gerne, hvis du har brug for hjælp til at vælge de lastbilsdæk, der passer netop dig og din bil. Du sparer penge med de rette dæk, fordi du kører mere brændstofeffektivt, og du slider ikke unødigt på dine nye dæk. For at øge levetiden på dækkene bør de rengøres med jævne mellemrum, trykket skal kontrolleres, og opbevaring skal ske som anbefalet. Lufttrykket skal kontrolleres, når dækket er koldt for at få det korrekt aflæst. Eftersom lufttrykket mindsker rullemodstanden og slitagen, er det vigtigt, at det kontrolleres kontinuerligt. Trykket i lastbilsdæk er højere end i personbiler, og det gør, at dækket skal være af høj kvalitet for ikke at eksplodere.

Lastbildæk af højeste kvalitet

Forskellige vejrforhold

Dæk, der bruges inden for den tunge erhvervstrafik, skal klare enorme påvirkninger. Køretøjet kan lastet veje flere tons, og med titusinder af kilometer foran sig er det vigtigt, at dækkene kan klare forskellige temperaturer og vejunderlag. Det optimale dæk giver et godt greb, men en så lille rullemodstand som muligt. Som lastbilchauffør er det vigtigt at have gode dæk, da transportstrækningerne kan være lange med forskellige vejrforhold på den samme dag. Desuden varierer vejene enormt, alt fra motorveje til små grusveje. For dem, som kører transporter til udlandet, varierer som nævnt ovenfor også forskellige love om dæk. Pigdæk er eksempelvis ikke tilladt i flere af de europæiske lande. Med dette i baghovedet kræves der virkeligt slidstærke dæk med høj ydeevne. Dækkene skal også være så sikre som muligt, samtidig med at de har lav rullemodstand. Lav rullemodstand er utrolig vigtig, da det giver de laveste driftsomkostninger samt mindst miljøpåvirkning i form af et reduceret kuldioxidudslip. At driftsomkostningerne bliver mindre skyldes, at brændstofforbruget reduceres. Med de rette dæk til din lastbil kan du reducere brændstofomkostningerne med hele 30 %. Som erhvervschauffør er det vigtigt at kunne stole på sine dæk, og vi hos Nordendæk er stolte af at kunne tilbyde de bedste dæk, der findes på markedet.

Om dæk til lastbiler

Lastbilsdæk findes præcis som alle andre bildæk i masser af forskellige størrelser, og det er ikke altid så let at vide, hvilken dimension netop din lastbil skal have. Den letteste måde er, at du går ud til din lastbil og læser på siden af lastbilsdækket, hvor alle dimensioner er skrevet. Samtlige dæk på tunge køretøjer skal have en mønsterdybde på mindst 1 mm. Der er ingen krav om, at dine dæk skal være nye, men derimod er det vigtigt, at dækkenes mønsterdybde og eventuelle pigge er i orden, og glem ikke, at det er godt, at dækkene opbevares køligt, tørt og mørkt. Med de rette dæk i god tilstand bliver du mere sikker i trafikken, både for din egen og andres skyld. For at kunne opfylde alle de krav, erhvervschauffører af den tunge trafik stiller, er der mange dækproducenter, der samarbejder med forskellige transportvirksomheder. Dække gennemgår således hårde og barske udfordringer under forskellige forhold, inden de kommer på markedet.

EU-mærkning

I november 2012 indførte EU et direktiv for lastbiler om mærkning, for at forbrugerne lettere skulle kunne vælge de rette dæk. Der er tre ting, der skal fremgå i henhold til mærkningen, og det er vådgreb, brændstoføkonomi og ekstern dækstøj. Mange producenter vælger at tilføje flere ting som stabilitet og sikkerhedsegenskaber. Det varierer, hvor mærkningen sidder på dækket, men normalt er det en mærkat, der fæstnes på dækket. Vådgrebet benævnes i klasserne A-G og angiver, hvor lang bremselængden er på vådt underlag. Det er vigtigt at bemærke, at det er standsestrækningen på vådt underlag og ikke på frossent. I direktivet er der ingen krav om at angive lignende for vinterføre. Ved valg af vinterdæk kan det altså anbefales at bruge andre kilder. Dækstøjen er angivet i decibel eller i en graf bestående af tre lydbølger. Mærkningen er til for at reducere støjen i trafikken, men det er ikke en angivelse af støjniveauet inde i bilen. Med brændstoføkonomi indikeres, hvor lav rullemodstanden er. Lav rullemodstand indebær som nævnt ovenfor mindre kuldioxidudslip samt mindre forbrug af brændstof. Det fører til lavere omkostninger og miljøpåvirkning. Klassificeringen angives i A-G, hvor A er bedst.