MICHELIN HISTORIE

Michelin er en af verdens største dækproducenter, der har over 100000 ansatte og producerer mere end 160 millioner dæk om året. Michelin findes i 170 lande og har 72 produktionsfaciliteter i 19 lande. Omkring 50 procent af alle dæk solgte til personbiler og lette lastbiler på eftermarkedet kommer fra Michelin. Michelin blev grundlagt i 1889, og siden da har selskabets mål har været at gøre det lettere for folk at rejse og varer at transporteres. Michelins motto er "En bedre vej frem", hvilket også afspejler virksomhedens forpligtelse til at gøre det lettere at rejse. Dette afspejles også i Michelins produkter. Michelin producerer dæk, guidebøger og kort. Hele Michelins virksomhed er baseret på fem kerneværdier: respekt for kunder, respekt for mennesker, respekt for aktionærerne, respekt for miljøet og respekt for fakta. Lige så berømt som navnet Michelin er firmalogoet, Michelinmanden. Michelinmanden kom til allerede i 1894, da brødrene André og Edouard Michelin så en bunke dæk på verdensudstillingen i Lyon. Édouard fik så den tanke, at hvis bunken havde haft arme, ville det have set ud som en mand. Sammen med en kunstner skabtes Michelinmanden. Logoet dukkede dog først op på plakater i 1898. På grund af Michelinmandens lange historie har han været valgt som det bedste logo gennem tiderne.

Dæk fra Michelin

Édouard Michelin overtog familievirksomheden i 1898 og omdøbte den til Michelin & Co, og så fødtes Michelin. Da en cyklist kommer til Michelins fabrik i 1891 for at reparere sin cykels dæk, begyndte Édouard Michelin at drømme om at opfinde et dæk, der kan repareres hurtigt. Det tog nemlig næsten tre timers arbejde, og desuden skal reparationen tørre natten over, før cyklen er klar. Dette fører til, at Michelin opfinder og tager patent på et dæk, der kan tages af og repareres på kun femten minutter. Michelins historie er kendetegnet ved sine mange teknologiske gennembrud, der har forbedret dækkvaliteten. Virksomheden har altid været på forkant og patenterede for eksempel radialdækket i 1946. En anden af Michelins innovationer er Michelin Energy-dækket, der blev lanceret i 1994 og reducerer brændstofforbruget. 1996 var et vigtigt år for Michelin, da selskabet med succes udviklede konceptet PAX System. Dæksystemet tillader, at kørslen fortsætter, selv efter at dækket har mistet lufttrykket. Et dæk, der ikke kan punktere lyder for godt til at være sandt, men i 2006 lancerede Michelin Tweel. Tweel er et ikke-pneumatiske dæk og indeholder derfor ingen luft. Dækket er beregnet til at blive brugt til tunge maskiner..

Michelin er også involveret i motorsport og forsynede i slutningen af 1970'erne Ferrari med radialdæk, hvilket førte til, at Ferrari vandt VM i Formel 1-løb. Michelin selv begynder at konkurrere i Formel 1 i 2000 og vinder det følgende år fire løb. Michelin har en stærk forbindelse til motorsport og har forpligtet sig til at udvikle og producere konkurrencestærke dæk til sporten. Virksomhedens nyskabelser giver et dæk, der har en lang holdbarhed, høj sikkerhed, er energieffektivt og forbedrer køreglæde. De dæk, Michelin udvikler til motorsporten, er også ofte tilgængelige for offentligheden. Michelin mener, at hvis et dæk er af høj kvalitet og dets ydeevne på racerbanerne er tilfredsstillende, så kan disse dæk også bruges til personbiler og motorcykler, der anvendes af privatpersoner med gode resultater. Michelin har længe udviklet dæk til racersport og vil fortsætte med at gøre det med gode resultater og mange sejre.

MICHELIN DÆK

Michelin dæk producerer dæk til biler af alle slags, motorcykler, cykler, lastbiler, landbrugskøretøjer, industrielle køretøjer og fly. Michelins lange erfaring med fremstilling af dæk og imponerende innovationer gør, at du kan være sikker på, at dækket, du er på udkig efter, kommer fra Michelin. Selskabets strenge krav til sikkerhed og dækkenes levetid sikrer, at du gør en investering, der vil holde i lang tid. Dette gør, at dækkets miljøpåvirkning bliver så lille som mulig, hvilket også er en af Michelins målsætninger. Michelin ved, at det er nødvendigt at stræbe efter at producere et produkt, der har så lidt miljøbelastning som muligt. Virksomheden er siden 2001 medlem af World Business Council for Sustainable Development, og er også en del af organisationens projekter om bæredygtig mobilitet. Michelin er sat sig ti mål for, hvordan virksomheden skal blive bedre miljømæssigt. Disse forpligtelser omfatter blandt andet, at virksomheden skal genbruge dæk, reducere dækkets miljøpåvirkning, have gode relationer til samfundet og have en høj kvalitet af arbejdspladserne på selskabets faciliteter. Ud over disse forpligtelser arbejder Michelin også mod at nå WBCSDs mål. Disse mål er for eksempel at reducere mobilitetskløfterne og reducere emissionerne, der kan have en negativ effekt på folkesundheden. Det gør, at et køb af Michelins dæk ikke kun er et godt valg med hensyn til kvalitet, men også i forhold til miljøvenlighed. Uanset hvilken bil, du er på udkig efter dæk til, kan du være sikker på, at et dæk fra Michelin er af høj kvalitet og vil gøre din køreoplevelse endnu bedre. For Michelin er køreglæden er en vigtig del af kørslen, og virksomheden ved, at dækket er en stor del af oplevelsen.

Michelin Dæk

Find DÆK FRA MICHELIN