Mitas er en af Europas største dækproducenter af landbrugskøretøjer, og det betyder frem for alt traktorer. Men virksomheden fremstiller også dæk til andre køretøjer inden for industrien, såsom flyvemaskiner og motorcykler. Mitas er ansvarlig for dette på alle leder og kanter. Ikke mindst fremstiller virksomheden sine egne dæk, men sørger også for at tage sig af alt, der er relateret til deres distribution og salg. Ud over salg under eget navn sælger selskabet også dæk under mærkerne Cultor og Continental.

Mitas blev grundlagt i 1932 i den slovakiske by Zlin i Moravia. Det blev grundlagt af Tomas Bata, der begyndte fabrikation af dæk, primært til salg i den umiddelbare nærhed. Men virksomheden voksede støt, og i 1974 blev virksomheden så stor, at de byggede et kæmpe anlæg i den samme by, hvor produktionen nu kunne finde sted, hvilket også betød nye arbejdspladser for lokalbefolkningen. I 1991 solgtes virksomheden til Barum Holding, der langsomt begyndte en rejse mod internationalisering af mærket. I 1997 blev virksomhedens dæk tilgængelige i mere eller mindre alle verdens lande.

Da de fleste af selskabets produkter i dag er lavet til eksport, er de meget omhyggelige med at sørge for at følge alle regler, både internationalt og dem, der er specifikke for den Europæiske Union. Ikke mindst gør de også alt for at sikre, at produktionen af deres dæk har en så lav indvirkning på miljøet, som muligt. Dette lykkes de med, dels gennem valg af materialer til deres dæk, men også ved at bruge en så bevidst produktion som muligt.

Så hvis du har brug for dæk til traktorer, mejetærskere, lastbiler, gaffeltrucks, sneplove, fly eller motorcykler, så har Mitas de perfekte dæk til dig. Ikke mindst tilbyder virksomheden gode priser i forhold til deres fremragende kvalitet.