NOKIAN HISTORIE

Nokian Tyres producerer dæk, der er specialiseret til nordiske forhold. Oy Nokia Ab blev grundlagt i 1967, men selv inden da eksisterede virksomheden under navnet Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö. Det var også Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö, der begyndte at producere det kendte Hakkapeliitta dæk. I deres sortiment findes vinter- og sommerdæk, SUV-dæk, lastbildæk, busdæk, og dæk til industrimaskiner, skovbrugsmaskiner og skovbrugstraktorer. Fælles for alle Nokians dæk er, at de er udviklet ud fra Nokians unikke ekspertise om de nordiske vejforhold. Nokian sælger ikke deres dæk til bilproducenter, men direkte til forbrugere, der ønsker at købe nye dæk. Nokians hovedkvarter ligger i Nokia, Finland. Nokians produktionsfaciliteter er beliggende i Finland og Rusland, og deres dæk sælges i bl.a. Sverige, Tyskland, Rusland, Kasakhstan og USA. Dækforhandleren Vianor ejes af Nokian.

Dæk fra Nokian

For Nokian er det meget vigtigt at teste deres produkter grundigt, før de kommer på markedet. Derfor er Nokian ikke tilfreds med at teste i et laboratorium, men deres dæk testes i virkelige forhold. Dette sker for at sikre, at dækkene fungerer uden problemer i alle typer af miljøer og under forskellige forhold. Nokian Tyres har et 700- hektar stort anlæg, bare til at teste deres dæk. Anlægget er placeret nord for polarcirklen, hvilket gør, at der er ideelle betingelser til at teste, hvordan vinterdæk fungerer i nordiske forhold. Det anden testanlæg ligger i Nokia, Finland, og der testes først og fremmest sommerdæk. Nokians grundige og krævende tests, der skræddersys til forskellige anvendelsesområder, sikrer, at virksomheden kan levere et dæk, der både er sikkert og pålideligt. Ud over de tests, Nokian udfører udendørs, testes virksomhedens dæk også indendørs, med henblik på at kunne levere så gode dæk som muligt til deres kunder. Indendørs testes dækkets slidstyrke og holdbarhed. Ved at udføre disse tests kan Nokian garantere, at dækkets konstruktion, mønster og gummiblanding opfylder de krav, virksomheden stiller. Ved hjælp af disse tests kan Nokian opdage eventuelle fejl og sikre, at der er et pålideligt dæk, der kommer på markedet. Nokian ved, at et dæk er teknisk kompliceret, og at det er en vigtig del af bilens sikkerhedsudstyr. Nokians mål er at producere verdens bedste skovbrugs- og vinterdæk, så du som bilist kan føle dig sikker på, at du har valgt det sikreste dæk på markedet. Nogle af de nyskabelser, Nokian har udviklet med henblik på at øge sine dæks sikkerhed, er slidtageadvarslen, aquaplaningadvarslen og de firkantede pigge. Nokian arbejder også på at udvikle dæk, der giver så lidt støj som muligt. Ved at tilpasse hvor slidbaneblokkene, udbugtninger og huller er placeret på dækket, lykkedes Nokian med at producere et mere støjsvagt dæk. Nokian ønsker altid at være på forkant og at kunne forudse og opfylde sine kunders behov. For at gøre dette investerer virksomheden i sin produktudvikling, så dens produktsortiment konstant opdateres og forbedres.

NOKIAN DÆK

Nokian arbejder på at gøre det lettere for folk at rejse og transportere sig. Det er også vigtigt for Nokian at tage miljømæssigt ansvar. Nokian har for eksempel lanceret et dæk, der er fremstillet uden skadelige olier, og virksomheden arbejder også på at producere dæk, der har lav rullemodstand, hvilket reducerer brændstofforbruget og miljøbelastningen. At udvikle et dæk, der fungerer godt, især på det nordiske marked, er Nokians mål. Nokian anbefaler pigdæk som vinterdæk, eftersom pigdæk får mere vejgreb og dermed har mindst rullemodstand. Leder du efter et dæk, der er perfekt til det nordiske klima og de særlige forhold, der gælder her, har Nokian dækket til dig. Kombinationen af omhyggelig testning og specialviden om netop nordiske forhold betyder, at Nokian har et forspring frem for andre dækproducenter.

Nokian Dæk
Nokian Tyres bruger rene olier i deres dæk, for eksempel blander virksomheden nu rapsolie i dækkets gummiblanding, hvilket giver et dæk med bedre greb på våde og glatte veje. Nokians ambition er, at virksomhedens produktion konstant forbedres. Dette gøres ved at arbejde med testvirksomhed og produktudvikling, hvilket betyder, at dækkene er sikrere, og kørekvaliteten bliver højere, samt at dækkenes miljøpåvirkning reduceres. For Nokian er bæredygtig udvikling, der skal gælde for virksomhedens produkter, og Nokian stiller også krav om, at leverandører skal tilpasse deres virksomheder til at blive mere miljøvenlige. Hvis du vælger at købe dæk fra Nokian, kan du være sikker på at få et dæk, der er perfekt egnet til en sikker kørsel i et nordisk klima. Alle virksomhedens dæk er nøje testet og udsat for hårde prøvelser, før de bliver godkendt og kommer ud på markedet. For Nokian står sikkerheden først. Nokians dæk klarer varierende vejr og fungerer lige så godt i bytrafik som på motorvejen. Leder du efter et dæk, der er holdbart, pålideligt og miljøvenligt, er Nokians dæk det rigtige for dig.

FIND DÆK FRA NOKIAN