Petlas er en tyrkisk dækproducent, der producerer alle former for dæk til både almindelige biler og til store SUV'er og lette lastbiler. Denne producent tilbyder dig dæk af høj kvalitet, specielt designet til at sikre en sikker og brændstoføkonomisk kørsel. Der er mange grunde til at vælge dæk af dette mærke.

Petlas blev grundlagt som en reaktion på den komplicerede situation, der opstod efter Cypern-krisen i 1974. Den indebar nemlig, at en embargo blev pålagt Tyrkiet, hvilket fik landet til at indse, at de havde brug for en egen produktion af dæk, for at for eksempel at kunne forsyne militæret med materiel. Så Petlas blev startet som svar på dette i 1976. I de tidlige år fremstillede Petlas altså hovedsageligt dæk til forsvarsindustrien, men temmelig snart startede de også en produktion for at forsyne almindelige, civile køretøjer med dæk af forskellige typer af høj kvalitet. Men ikke mindst påbegyndte de i 1990'erne en rejse mod internationalt salg af virksomhedens produkter. Virksomheden har i dag mere end 2.000 ansatte, og dækkene eksporteres til næsten 100 lande verden over. Sandsynligheden er således stor for, at en tilfældig bil på din gade er udstyret med dæk fra netop denne producent.

Men ikke mindst forsøger virksomheden også at producere sine dæk under miljøvenlige og på andre måder fordelagtige vilkår. For eksempel fremstiller de dæk på deres fabrik, hvor medarbejderne har både frihed og betalt ferie. Så de er også som virksomhed fokuseret på, at produktionen af deres dæk skal have så lidt miljøbelastning som muligt. Det er vigtigt for virksomheden.

Med dæk fra Petlas får du således et kvalitetsprodukt, der understøtter både etisk og miljøvenlig produktion. Men ikke mindst vil dit produkt være meget holdbart, så du kan køre langs vejene, kilometer efter kilometer, uden at skulle bekymre dig.