PIRELLI HISTORIE

Pirelli er verdens femte største producent af dæk. Virksomheden producerer højkvalitetsdæk og højtydende dæk, og målet er at blive verdensførende inden for dette segment. Pirelli blev grundlagt i 1872 og har idag 37000 ansatte. Virksomheden findes i mere end 160 lande og har 22 dækproduktionsfaciliteter på fem kontinenter. Pirelli investerer årligt omkring tre procent af sine indtægter i forskning, for at virksomheden kan fortsætte med at forbedre kvalitet, sikkerhed og miljøpåvirkning. For Pirelli er det vigtigt at kombinere samfundsansvar med at være en rentabel virksomhed. Pirelli har også en lang historie inden for racing og er i øjeblikket den eneste leverandør af dæk til mesterskabssæsonen 2011-2013 i Formel 1 ™. Pirelli producerer dæk til biler, erhvervskøretøjer og motorcykler. Disse produceres i virksomhedens fabrikker, der findes i blandt andet Argentina, Kina, Egypten og Storbritannien. Pirellis målsætning er, at deres produkter skal være synonymt med kvalitet, stærke følelser og den aller bedste ydeevne. Ved at kombinere teknisk ekspertise med innovation har Pirelli kunnet udvikle og fremstille sine højkvalitetsprodukter. På grund af dette har Pirelli kunnet lave aftaler med flere af verdens mest indflydelsesrige producenter af biler og motorcykler.

Dæk fra Pirelli

Giovanni Battista Pirelli var manden, der i 1872 grundlagde Pirelli og begyndte produktionen af forskellige gummiprodukter. Det første bildæk fremstillede virksomheden i 1901. I begyndelsen af århundredet voksede Pirelli hurtigt og flere fabrikker blev bygget i udlandet. Allerede da begyndte Pirelli med racingkonkurrencer, og i 1920'erne var der flere vindende førere, der brugte Pirelli dæk til deres biler. I 1927 afslørede Pirelli sit allerførste dæk, der var specielt lavet til racerløb, Superflex Stella Bianca. I 1950-, 60- og 70'erne fortsatte Pirelli med at vokse, og selskabet etablerede en række nye produktionsfaciliteter. Pirelli opkøbte også den tyske dækproducent Veith. I løbet af 1992-1993 gennemgik virksomheden Pirelli en omstrukturering og relanceredes internationalt, samtidig med at man lancerede high-performance dækket Pirelli P Zero. I hele Pirellis historie er selskabet fortsat med at udvide og vokse. Pirelli er ikke længere bare en dækproducent, men er også aktiv på flere andre markeder, såsom fast ejendom. Pirelli startede i 2001 Pirelli Labs, hvor virksomheden udvikler sine nye teknologier med henblik på altid at være i markedets front. Pirelli lancerede i 2011 et miljøvenligt dæk, Cinturato P1, der gør, at brændstofforbruget reduceres, men stadig er et højtydende dæk. Dækket er designet til små og mellemstore biler. Pirellis omfattende erfaring i fremstilling af dæk til Formel 1 ™ gjorde det muligt for virksomheden i 2011 at kunne præsentere PZero Silver, et dæk, der skal bruges på personbiler, men med teknologi inspireret af Formel 1 ™ - dækkene. For at kunne fortsætte med at vokse og udvikles, vil Pirelli fokusere på at gøre nye teknologiske fremskridt, så de kan tilbyde et bredere sortiment, optimere deres produktionskapacitet ved at bygge nye fabrikker, og for at styrke mærket støtte innovative strategier for markedsføring.

PIRELLI DÆK

Pirelli ved, at teknologien i nutidens biler kræver et dæk, der straks reagerer på impulser fra bilens elektroniske kontrolsystemer. Det kræver, at dækket er designet til at "forstå" bilens specielle personlighed. For at fremstille et dæk, der er så velegnet til en bilmodel som muligt, arbejder Pirelli med at tilpasse dækket efter bilen. Det er de små detaljer, der gør forskellen mellem en god køreoplevelse og en perfekt en, og det ved Pirelli. Processen med at udvikle et nyt dæk kan sammenlignes med at sy en skræddersyet beklædningsgenstand. Dækket skal være testet, og ændringer skal foretages. Det tager et gennemsnit på tre år for Pirelli at udvikle et nyt dæk. I den tid testes dækket i samarbejde med forskellige bilfabrikanter, for at dækket skal passe så godt som muligt til de forskellige bilmodeller, det vil blive brugt til. Gennem dette samarbejde med bilproducenter får Pirelli viden, som få andre har. Pirelli er en af de bedste producenter af højkvalitetsdæk, hvilket er kendt i branchen. Når Pirelli er tilfredse med dækket, går det til fremstilling, og i den proces kontrollerer man, at samspillet mellem dækket og bilen er perfekt. Det resulterer i dæk, der er helt tilpasset til bilen, hvilket giver et uovertruffet godt resultat med hensyn til ydeevne.

Pirelli Dæk

Vil du have et dæk, der passer til din bil og samtidig giver dig større køreglæde? Så kan du stole på, at Pirelli har dækket til dig. Pirelli samarbejder med 36 bilmærker. For Pirelli er nøgleordene kvalitet og ydeevne. Det betyder, at du får et dæk, der vil øge din køreglæde og give dig den bedste køreoplevelse. Uanset hvad du er på udkig efter af type dæk eller til hvilken bil, du har brug for dæk, kan du være sikker på, at Pirelli leverer dæk af høj kvalitet, der har så lidt miljøbelastning som muligt, og som det er sikkert at bruge. Pirellis innovationer og nyskabende teknologier giver dig et unikt dæk, der er perfekt til din bil.

FIND DÆK FRA PIRELLI