Stomil er en af verdens førende producenter af dæk i alle segmenter. Ikke mindst er dækkene fra Stomil også specielle, fordi de altid bringer en andel af virksomhedens rige historie med sig. Stomil er nemlig et polsk foretagende, der begyndte at fremstille dæk til både biler og cykler i 1930. Virksomheden gik godt, men det var først efter Anden Verdenskrig, at den fuldt ud kunne udvikle sig til, hvad det er i dag. Under krigen blev produktionen nemlig afbrudt, da nazisterne besatte selskabets fabrikker. I 1947 var virksomheden i stand til at fremstille den første masseproducerede dækserie i Polens historie.

Stomil har altid været en fremadrettet og innovationsorienteret virksomhed, og i 1964 skabte de deres første laboratorium til at udvikle gummimateriale, og for også være i stand til at forbedre deres dæk ved gentagne og veldokumenterede tests. Indtil begyndelsen af 1990'erne var det vigtigste marked, som virksomheden tilgodeså, det indenlandske. Men da virksomheden i løbet af dette årti blev introduceret på børsen, og begyndte at få deres første certifikater, indledtes også naturligt en udenlandsk lancering. I øjeblikket sælges dækkene fra Stomil i hundredvis af lande verden over.

Blandt virksomhedens produkter er der i dag ingen dæk, der er designet til almindelige biler, men i stedet findes de til de køretøjer, der anvendes i industrien. Ikke mindst finder du i deres sortiment dæk, der er beregnet til fly og trucklifte samt til traktorer og mejetærskere. Netop dæk til køretøjer inden den landbrugssektoren er vokset kraftigt i efterspørgslen, og dette har i vid udstrækning gavnet Stomil.

Stomil producerer altså højkvalitetsdæk, der bruges overalt i industrien. Ikke mindst er dæk fra denne producent et godt valg, hvis du er på udkig efter et produkt, fremstillet af et firma, du ved, har en historie at leve op til. Ved at vælge Stomil behøver du ikke bekymre dig om hverken sikkerhed eller kvalitet.